Sova.

Nu är det dags att sova. Skola imorgon för första gången på två veckor. Innan jag hoppar ner i sängen tänkte jag bjuda på lite fakta som jag vet ni ville veta. :)

Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover.



Högklackat

Ljudet av klackarna i koridoren är bara för hemskt. Det klickar och klackar, klickar och klackar. Varför riskera sin hälsa genom att stå på smala pinnar? Det ger ju oerhört mycket större risk att bryta benet ju. Tänk om det skulle inträffa en katastrof tex skolan invaderas av rymdmänniskor man skulle inte kunna springa i samma hastighet i högklackat som i gymnastikskor. Jag gogglade lite för att försöka få fram lite fakta och då hitta jag "Friidrottaren Anna Lindegren, 28, var snabbast i högklackat - sprang 100 meter på 16,97 sekunder." och försökte leta vidare om vad samma person springer i låga men hittade inget däremot hitta jag att värdsrekordet ligger på 9,58 vilket betyder att man hinner undan rymdgubbarna mycket bättre i låga skor.

Jag gillar inte bananer, så det så!

Det är mycket här i världen jag inte förstår på mig på. Viktiga saker så
som folk som gillar bananer! Jag har stor förståelse för att den kan vara
kul att äta: gul, böjd och lång. Lite tokigt sådär. Sen är det ganska roligt
att skala den också. Det skiljer sig ganska mycket från övriga frukter. Men
det kan inte bara vara kul med banan, det ska vara gott också! Dock är fallet
sådan att den inte är god! Det smakar konstigt luktar skumt och bland det
värsta...det smaskas är man äter den! 

Tänk dig att du sitter på en buss efter en jobbig dag i skolan eller jobbet.
Därav är du trött, hungrig och bitter. Mitt i allt elände sätter sig en person
bredvid dig på bussen. Man vill ju oftas sitta för sig själv när man är just
trött, hungrig och bitter i sin ensamhet. Tänk dig nu att denne bredvid tar
upp en banan! Först fnissar du åt dess utseende. Vem skulle inte göra det
licksom? Sen tittar du avundsjukt på när denne får skala bananen så roligt.
Nu är de det jobbiga kommer: Lukten och smaskandet av bananen!
Det är så jobbigt! Sen vet man ju om att det smakar äckligt ocksås så det
gör det hela ännu värre. Istället för att du slappnar av så kommer du att
störas av både det smaskande ljudet och dina envisa funderngar om varför
människor tycker om bananer! Ett mysterium som har försökt att lösas
i hundratals år.


Dock är det så att jag känner ingen som inte tycker om banan! Träffat en och
min glädje går inte att beskriva. Tyvärr kommer jag inte ihåg vem denne är. F
år  söka upp honom eller henne.


Uppdatering: Till min förvåning äter inte heller Des bananer. Detta får vi fira med att slänga en banan på golvet och bara mosa ihäl den:D




Nu ska jag ha en omrösningt. Du som läser detta, berätta:
Gillar du banan eller inte?









Att stjäla en potatis..

Uppdrag 422


Hur man stjäl en potatis.

För att kunna utföra detta behöver man en hel del verktyg och redskap. Man får börja med att cykla ner till närmaste Grangården och införskaffa sig ett par rejäla stövlar om man inte redan äger det. Du kan även kolla hemma hos någon avlägsen släkting om du kan finna något användbart för att hålla ner budgeten. Nästa steg är att fixa cirka 3.5 meter folie att rulla in sig i om oturen är framme och ett ufo landar. Folie hindrar dom radio aktiva strålarna från ufot att utplåna din hjärna. En fiske hov och tre dussin okokta ägg att kasta på poliser om man blir förföljd. Kamouflage kläder är ett hjälpmedel du bör satsa på att införskaffa det gör du lättast genom att ta kontakt med försvarsstyrkan i din kommun. En rymnings säker hamster bur kan även vara bra att ha med om du får någon fångst. Du behöver även packa ner tre liter såpa, fyra halv ätna limpor, sju tändare, två vatten täta mobiltelefoner, fem trekantiga nyckelringar och en bit honung. Du borde undvika att ta med dig en gitarr signerad av alla medlemmar i Beatles (då autograferna kan försvinna om det börjar regna), en senil mormor, en närsynt moderat(anledning till att det bör lämnas hemma är ännu okänt men för att inte riskera onödiga problem så observera att ej ta med det), en rosa balett dräkt (då det kan förstöra det seriösa i det hela) en deciliter matolja (halkar du på det kan det orsaka stora skador och du kan ej utföra uppdraget). Kom även på en bra ursäkt om du av någon konstig anledning möter din lärare ute i skogen och läraren undrar varför du står klädd i militärkläder och folie istället för att befinna dig på skolan. Ifall en atom bomb skulle detonera ta reda på var närmaste skyddsrum är innan du börjar genomföra uppdraget. När du känner dig reda ta statsbussen ut till närmaste ladugård. Kliv av vid den fjortonde hållplatsen och försök vara så diskret som möjligt. Så inga misstänksamheter väkts. Gå längs ladugårdsväggen och göm dig i en buske eller barack eller liknade. Vänta på det perfekta tillfället att slå till. När du ser att potatis fältet är tomt på folk springer du det snabbaste du kan och fångar så många potatisar du kan och drar sedan hem så snabbt du bara kan snipp snapp slut o så var uppdraget slut.


Syskon

Tio bra anledningar till att ha små syskon.

1. Man har någon att skylla på när godiset är slut.

2. Man kan lätsas att det är för deras skull man åker pulka.

3. Man kan få föräldrarna att betala när man ska på disney filmer. Bara att ge anledningen "dem vill så gärna gå men kan ju inte gå själva".

4. Familjen slutar inte åka till badlandskap bara för att du själv växt upp.

5. Det finns alltid söta onyttiga yougurts hemma.

6. Får dem något måste ju du okså få.

7. Ni har hela Astrid Lindgren sammlingen hemma.

8. Det finns badskum iform av fingerfärg vid badkaret.

9. Du har änu en garderob att sno strumpor ifrån när mammas redan är lensad.

10. Du får extra många god natt kramar! 


Reklamprylar


Är det Bara jag som älskar onödigt stora konstiga söta gulliga gratis reklamprylar? Helt meningslöst igenkligen. Men visst vorre det kul om dem gjorde mer sånt. Tex vem skulle inte villja ha en gigantiskt red-bull tjur i sovrumet som vaktar på nätterna. Länge leve onödigt stora konstiga söta gulliga gratis reklamprylar!


Det där med plåster?





Att ha ett sår på fingret kan skapa problem. För det första är det fult. För det andra så är det dubbelt så fult med ett tråkigt plåster. Den är inte bara ful utan dem blir äcklig och konstig när det kommer mat/vatten på plåstret.
Lösning:Barnplåster piggar alltid upp och dessutom är det fint! Om någon är ledsen behöver man bara visa sitt plåsterfinger för denne och han eller hon blir genast glad igen.Dock har jag haft otur med att de sitter dåligt.


Om vi nu väljer att inte bära plåster så får vi ta ett straff med att utsätta oss för plåga. Plågor som sveda och bakterier i såret. Inte blir det lättare när man ska laga mat ( tyvärr är det sant att när man blir stor och flyttat hemifrån får man laga maten själv ) blir det ännu jobbigare mitt i allt det jobbiga. Om du skär tomat så svider det, om du skär lök så svider det ( dessutom börjar du lipa utan någon anledning ) Nu kommer det värre; Om du äter chips eller godis så svider det lika mycket! Dock är jag en modig tösa och fortsätter att äta godis och bekämpar mina smärtor på fingret, svedan. Efter ett bra tag ( efter mycket tårar och fula ord ) är godispåsen tom. Både magen och fingret är nöjda. 


Hemma hos Des brukar de ha barnplåster. Jag blir nästan glad när jag skär mig eller något liknade hemma hos Des-familjen. Glädjen blir ännu större när jag får på mig ett barnplåster. Min favorit är Bamseplåster.









Woododoll

Måste bara tipsa om den underbara sidan http://www.voodolls.se sjukt söta små dockor. Funkar lika bra som nyckelringar eller halsband. Alla dockor har egna berättelser och egenskaper. Hadde på mig en docka på flyget till Zambia och blev stoppad vid incheckning av handbagage och dem tog mitt halsband, tittade på det och sa "åh vad söt", och lät mig sedan gå vidare.

Det finns nu en liten docka med prideflagga och med egenskap "

Amir ger dig mod och styrka att våga vara just den du är. Han gör din vardag till en fest och hjälper dig dessutom till en ständigt innovativ frisyr."

Den bara måste jag ha!


Detta är min woodoskyddsängel som fick följa med till Afrika :)




Center/Plopp..vad är skillnaden?!

Man klan också fråga si varför man skapar choklad som ser likadan ut och smakar nästintill precis lika. Detta tillsammans med att de olika choklad sorterna kommer från samma företag. Det är Plopp och Center jag tänker på.

Nu ska vi reda ut den fråga som människan sedan århundraden tillbaka har ställt sig..vad är skillnaden mellan Plopp och Center. Jag är så pass ambitiös och så pass generös så ja ska ta reda på det här åt er!
Plopp: Är tofféfylld mjölchoklad som skapades 1949. En skillnad är att Plopp är mer lättflytande än Center på grund av koktiden Dess fyllning innehåller även mer socker och har även en svag smak av knäck.
  • Plopp 60 g kolhydrater
  • Skummjölkspulver
Center: Beskrivs som choklad med toffefeefyllning. Denna chokladbit tillverkades året 1941. Tillskillnad från Plopp med smak av knäck har Center en svag smak av cola
  • Center 59 g kolhydrater
  • Helmjölkpulver
Vi kan jämföra dessa med tvillingar, ser likadana ut och samma DNA ( i chokladfallet samma smak) men de har olika personligheter ( chokladens fall, olika ingredienser) Kloka ord i från en klok kvinan!

Pepsi

Hur tänte dem igenkligen när dem skapade pepsi? -Ja nu ska vi skapa en mindre god variant av coca-cola!
Genialt... Eller? Ne e vet du vad Pepsi är inget o ha. Det ska vara coca-cola eller inget av det. Jag föstår inte hur det gick till när våran kyl fylldes med pepsi. Mindre lyckad aktion.





Jenny gillar inte melodifestivalen

Des skrev i sitt förra inlägg om melodifestivalen, jag tror också att hon skulle vinna. Vem ananrs licksom?
Men tillskilnnad från det lilla trollet ( hihi ) så avksyr jag melodifestivalen. Dåliga låtar, jobbiga artister. Och något annat som är irriterande är de få men väldigt snygga killar som uppträde, i och med det vägrar jag inte erkänna detta för mig själv eftersom de är med i programmet och sjunger något fjolligt. Sen ska man rösta i 100 år. Det enda jag gillar är de dansuppträdarna som brukar vara under röstningen.


Trots detta så tror jag också att jag skulle vinna. Kanske inte för rösten...
och låten skulle vara allmänt flummig och ologisk..men vem akn motstå min charm :O? Därför vinner jag!


 




Melodifestivalen

Nu skall jag springa ivägg och se melodifestivalen! :D Hoppas den är lika bra som förra veckan. Undra hur det skulle bli om jag var med? Jag skulle ha sjungt om något konstigt tror jag. jag vet inte riktigt vad. (lägger huvudet på sne och dagdrömmer) Men jag skulle självklart vinna iallafall.



Ditt favorit barnprogram?

Som barn, vilken/vilka var er favorit barnprogram?



Är det bara jag som tycker att dagens barnprogram? inte är roliga längre, det är inte kul att kolla på det längre ( trots mina låga snart 20 år ) I vilket fall som helst så var Bumbibjörnarna och Krambjörnarna de som tillhörde mina favoriter. Nyligen fick jag hem en t-shirt jag vann, en rosa med motivet krambjörnarna....skitsöt xD


Marsmellows


Marsmellows i mikron ett underskattat expriment.Det kladdar och är jobbigt att diska men ak så gott! Som att Grilla dem men på ett snabbare och efektivare sätt. Men man ska akta sig så dem inte sprängs blir oerhört jobbigt o städa hela mikron då. men överlag är det trevligt med smarriga mjuka geggiga goda marsmellows på tretio ynka sekunder.







"aah ( dreggel )...donuts"

Ojksibojski!
Desan har skrivit sitt recept på muffins här nedan, eller ah nästan hennes recept. Glasyren hade hon själv fixat.
Jag hade tänkt att vara lika duktig med men dock så bakar jag aldrig. Inte för det är tråkigt men jobbigt. Föredrar att äta bakverken. Denna gång skiljer det sig för nu ska jag lägga ut ett recept! I ärlighetens namn har jag varken bakat dessa eller smakat. Men de borde va goda! Därför blir det recept på det i alla fall.
Där jag hittade receptet står det : "De här smakar precis som de donuts du kan köpa i USA, fast
lite bättre!"
Jaa då får vi väl lita på det.
10 gram jäst
1 msk vatten, ljummet
75 gram smör
4 dl mjölk
1 dl strösocker
1 tsk salt
2 st ägg
12 dl vetemjöl

Glasyr
75 gram smör
5 dl florsocker
4 msk vatten
karamellfärg, röd
strössel
1 l rapsolja, till fritering

Tillagning

Ca 20 stycken

1. Lägg jästen i en bunke och häll över fingervarmt vatten, 37 grader,
och lös upp jästen i vattnet.

2. Smält smöret i en kastrull, häll över mjölken och låt det svalna till
37 grader.

3. Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, salt, ägg och ca 6 dl
av mjölet.

4. Rör ihop till en slät smet, tillsätt sedan resten av mjölet, lite i taget.
Knåda degen ett par minuter och låt den sedan jäsa till dubbel storlek i ca
en timme.

5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till en ca 1 cm
tjock platta. Ta med hjälp av utstickare ut rundlar och tag ur ett hål i mitten
på varje rundel. Låt dem sedan jäsa till dubbel storlek.

6. Hetta upp oljan till ca 180 grader i en gryta. Fritera de jästa ringarna
vackert gyllenbruna ca 1 minut på varje sida.

7. Låt donutsen rinna av på hushållpapper.

8. Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Rör i florsocker, vatten
och hushållsfärg. Doppa donutsen i glasyren och dekorera med strössel.

Välja tandborste...

Att välja tandborste.... med blommor eller fåglar det är frågan. Ibland är det även dags att ta upp dem där små frågorna som igenkligen ingen bryr sig om. Erkänn att det är någon mer är jag som stått vid hyllan med tandborstar och försökt välja en av alla jordans design tandborstar. Det gäller att roa sig med det lilla som sagt ! :D Man plockar fram och hänger tillbaka byter och ändrar och tillslut väljer man en.. eller två om det är på tok för svårt :D.

Dessa två är jag stålt ägare till ;) Haha jag vet att alla bryr sig innerst inne :)


muffins

Tänkte jag tippsa om ett underbart recept på kladdkakamuffins :) mitt favorit recept från recept.nu
Vi gjorde med "hallon grädde" och björnbär på : )

Ingredienser

2 2 st ekologiska ägg
2 2 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
0.5 0.5 dl matolja
1 1 dl ljus sirap
2 2 dl vetemjöl
1 1 dl kakao av god kvalitet
1 1 tsk bakpulver
1 1 st nypa salt
100 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

 


Gäsp.

Jag prövade nyss att göra sesådär ungefär 20 situps och jag har ont i magen nu :O Känns som värsta träningspasset nyss gick ur stapeln, jag har även träningsvärk i fotsulorna kan man ha det ? Tror det beror på att jag gick fram och tillbaka från dagis idag kan det vara en fromenad på ungefär 15 minuter tro? Ooh så ovältränad jag är.. ne nu ska jag gå tillbaka till min Nutella burk. :)

// Des


Det där med strumpor

Tjosohej. Här ser det värre ut än min garderob men de får vara så här tills i morgon i alla fall. Klockan är snart 02:00 och min ena hjärnhalva har somnat ;D
Mitt i natten börjar man fundera på saker och ting och denna gång var det strumpor. Kan säga redan på en gång att minst 5 gånger i veckan har jag udda strumpor på mig. De övriga få dagarna har ja de identiska strumpor som man ska ha. Det blir bara så här eftersom ja inte orkar leta i min stökiga garderob efter matchande strumpor. Strumplådan försvann för längesedan.
I vilket fall som helst blev jag nyfiken på när vi började använda strumpor. Det va redan på medeltiden. Det säger Wikipedia och de brukar ju ha rätt!


Förbluffande fakta:
Varför sockor är så stora längst fram vid tårna är för att när sockorna uppfanns använde man inte skor så särskilt mycket. Därför var folkets stortåar mycket större än nuförtiden och man sydde dem större vid tårna. Det är även därför det kallas "stortå"

Stickgraffiti

Någon mer som älskar utsmyckningar i stan? :D Jag och en kompis höll för något årsen på med stickgrafitti. Men finns ju mycket mer man kan göra:) Finns ju vissa som sätter upp pärlplattor ute på stan och andra som hänger upp tavlor. Det borde finnas mer konst ute på stan :) Visst blir man glad när man ser en pärlplatta i en mörk gränd.




Finns det något bättre än att svara i en hamburgare?

Finns det något bättre än att svara i en hamburgare? Skulle inte tro det :D www.kitsch.se har telefoner som ser ut som både äpplen och hamurgare det kan inte bli mycket bättre! :D

Remember Juno?
"Can you hold on for a second? I'm on my hamburger phone. It's just like really awkward to talk on."




Hej där!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0