"aah ( dreggel )...donuts"

Ojksibojski!
Desan har skrivit sitt recept på muffins här nedan, eller ah nästan hennes recept. Glasyren hade hon själv fixat.
Jag hade tänkt att vara lika duktig med men dock så bakar jag aldrig. Inte för det är tråkigt men jobbigt. Föredrar att äta bakverken. Denna gång skiljer det sig för nu ska jag lägga ut ett recept! I ärlighetens namn har jag varken bakat dessa eller smakat. Men de borde va goda! Därför blir det recept på det i alla fall.
Där jag hittade receptet står det : "De här smakar precis som de donuts du kan köpa i USA, fast
lite bättre!"
Jaa då får vi väl lita på det.
10 gram jäst
1 msk vatten, ljummet
75 gram smör
4 dl mjölk
1 dl strösocker
1 tsk salt
2 st ägg
12 dl vetemjöl

Glasyr
75 gram smör
5 dl florsocker
4 msk vatten
karamellfärg, röd
strössel
1 l rapsolja, till fritering

Tillagning

Ca 20 stycken

1. Lägg jästen i en bunke och häll över fingervarmt vatten, 37 grader,
och lös upp jästen i vattnet.

2. Smält smöret i en kastrull, häll över mjölken och låt det svalna till
37 grader.

3. Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, salt, ägg och ca 6 dl
av mjölet.

4. Rör ihop till en slät smet, tillsätt sedan resten av mjölet, lite i taget.
Knåda degen ett par minuter och låt den sedan jäsa till dubbel storlek i ca
en timme.

5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till en ca 1 cm
tjock platta. Ta med hjälp av utstickare ut rundlar och tag ur ett hål i mitten
på varje rundel. Låt dem sedan jäsa till dubbel storlek.

6. Hetta upp oljan till ca 180 grader i en gryta. Fritera de jästa ringarna
vackert gyllenbruna ca 1 minut på varje sida.

7. Låt donutsen rinna av på hushållpapper.

8. Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Rör i florsocker, vatten
och hushållsfärg. Doppa donutsen i glasyren och dekorera med strössel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0