Gör egna godisklubbor!

Godisklubba är en bra uppfinning. Den håller längre än vanligt godis och de är kul att knapra på. Trots att man har hört genom hela sin uppväxt att man inte ska tugga på hårt godis, det är inte bra för tänderna påstår föräldrarna! Som den lilla rebell som man var så tuggade man på klubban ändå. Trots att jag inte hade tänkt att göra det så gjorde ja det för att jäklas. Kul att jävlas med andra. Är det ens sant att det är dåligt för tänderna? Ska fråga tandläkaren nästa gång om vad de vet om det. Fast, de säger ju att allt är dåligt för tänderna. Till och med frukten ska man vara försiktig med, tokstollar!

Godisklubban kallas även slickepinne. Detta låter skumt i mina öron, ofta man säger slickepinne. Låter väldigt 60 :P Dessutom suger man ju på klubban? Det är ett slags godis men det visste vi ju. Om inte så står det inte rätt till. Vill ni göra egna klubbor? Det verkar grymt omständligt och det blir nog inte lika gott. Men om du inte har något och göra, inte kan gå till affären ( du kanske bröt båda benen när du bakade bullar) eller ha pengar på dig, då bestämmer du dig för att göra egna klubbor! Detta har jag aldrig gjort och kommer förmodligen inte att göra det heller. Det är inte kul att baka själv..( vink till marcus ) Men va någon anledning kommer du på " Jag bakar egna klubbor! De kommer bli fula och smaka konstigt, men det är ju trots allt godis"

Blanda saft, socker och sirap i en mikrosäker skål. Ställ in skålen i mikrovågsugnen och kör på full effekt i ca 4 minuter. Rör om och kör ytterligare i 4 minuter på näst högsta effekt.

Rör om och blanda i lite karamellfärg ( ta en najs färg. Som roooosaaaa eller snorgrön ) Stoppa in skålen i mikrovågsugnen igen och kör i 4 minuter till på näst högsta effekt. Rör om och klicka upp smeten på ett oljat bakplåtspapper. Tryck i en pinne i varje och låt svalna. Här kommer jag på att det borde blir platta klubbor?!

Ingredienser: Koncentrerad saft, Strösocker, Vit baksirap, Karamellfärg, Blompinnar. Måtten stod inte men atnar att de menar att man ba ska köra och blanda efter smak!

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0